martes, 8 de mayo de 2018

Experimento 11.-Fluído non Newtoniano

Hai fluídos que se poden comportar como líquidos ou como sólidos, dependendo da presión que se lles aplique. É o caso dos fluídos non newtonianos.
Materiais:
  • Prato fondo
  • Fariña de millo  150 gr.
  • Auga 100 ml
  • Vaso medidor
  • Balanza

Experimento
O primeiro que temos que facer é poñer a cantidade de fariña  no recipiente que imos usar. A continuación, iremos botando auga pouco a pouco e removendo a mestura ata conseguir a textura desexada. Podemos removela cunha espátula ou coas mans.

Para comprobar que xa temos a textura idónea, tan só temos que dar un golpe seco e observaremos que a mestura  se mantén sólida, mentres que se metemos a man lentamente a mestura actuará como un líquido.

Explicación

Ao mesturar a fariña de millo coa auga creamos un fluído chamado "non newtoniano", é dicir, que non ten unha viscosidade definida. Por iso, cando lle aplicamos moita presión, o fluído compórtase como un sólido  e se  lle aplicamos pouca, faino como un líquido.








No hay comentarios:

Publicar un comentario